'Kwart supermarktkippen bevat tegen colistine resistente bacteriën'

Een kwart van het kippenvlees in supermarkten bevat bacteriën die ongevoelig zijn voor het cruciale antibioticum colistine. Dat is veel meer dan tot nu toe werd gedacht. Dat blijkt uit een beperkt onderzoek van arts-microbioloog Jan Kluytmans, die in het Amphia Ziekenhuis in Breda werkt. Kluytmans wil dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dit verder uitzoekt.
 'Kwart supermarktkippen bevat tegen colistine resistente bacteriën' (agriholland.nl)

Een kwart van het kippenvlees in supermarkten bevat bacteriën die ongevoelig zijn voor het cruciale antibioticum colistine. Dat is veel meer dan tot nu toe werd gedacht. Dat blijkt uit een beperkt onderzoek van arts-microbioloog Jan Kluytmans, die in het Amphia Ziekenhuis in Breda werkt. Kluytmans wil dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dit verder uitzoekt.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden kippenvlees , nvwa , antibioticum en pluimveehouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!