Zoutmonitoring: vooral minder zout in industriebrood

De hele bakkerijbranche laat een vermindering van zout in brood zien. Dit blijkt uit de tiende landelijke zoutmonitoring die uitgevoerd is door de NBC in op dracht van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Bakkerij (NVB). Het zoutgehalte in industriebrood ligt wel een stuk lager dan in brood van de ambachtelijke bakker.
 Zoutmonitoring: vooral minder zout in industriebrood (vmt.nl)

De hele bakkerijbranche laat een vermindering van zout in brood zien. Dit blijkt uit de tiende landelijke zoutmonitoring die uitgevoerd is door de NBC in op dracht van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Bakkerij (NVB). Het zoutgehalte in industriebrood ligt wel een stuk lager dan in brood van de ambachtelijke bakker.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden Stuk , lager , zout , brood en bakker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!