Melk beter voor klimaat dan melkvervanger
De claim van producenten van plantaardige melk dat hun product minder klimaatimpact heeft dan echte melk, is onterecht, betoogt een onderzoeker van de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra. „Eerlijker is om rekening te houden met de nutriëntendichtheid in het product.” FrieslandCampina en wereldvoedselorganisatie FAO deden eerder vergelijkbare uitspraken.Melk bevat immers veel meer nuttige nutriënten dan plantaardige vervangers als soja-, amandel-, rijst- en haverdrank, weet de onderzoeker. In absolute zin is de klimaatimpact per liter plantaardig alternatief voor melk lager, maar volgens de onderzoeker heeft het per nutriënt zelfs dubbel de klimaatimpact van echte melk. Fonterra verwijst naar een Zweeds-Amerikaans onderzoek, waarin 21 essentiële nutriënten in drankjes werden onderscheiden.
Meer: melkvee.nl/artikel/…
Melk beter voor klimaat dan melkvervanger (agri24.nu)
De claim van producenten van plantaardige melk dat hun product minder klimaatimpact heeft dan echte melk, is onterecht, betoogt een onderzoeker van Fonterra. „Eerlijker is om rekening te houden met de nutriëntendichtheid in het product.” - Download de Agri24 app |
De beste boeren staan aan wal
Hebben de trefwoorden melk , fonterra en klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste reactie
Reacties
Want leugens verkopen via de media kan gewoon niet!
koop rauwe melk dan weet je wat je koopt vertrouw je het niet of ben je zwanger koken maar dan heb je wel echte melk en niet dat surogaat van campina
wij verneuken de massa maar grijpen de kassa
Smedman, A., Månsson, H., Drewnowski, A. and Edman, A.-K. (2010) “Nutrient density of beverages in relation to climate impact”, Food & Nutrition Research, vol. 54.
doi.org/10.3402/fnr.v54i0.5170/