Vraag aan de GGD: waarom zijn slachthuizen wél en champignontelers géén broeinesten van Covid-19?

Na de VS en Duitsland, zijn sinds afgelopen week ook Nederland en Frankrijk aan de beurt met hoge besmettingsgraden in slachterijen. De oorzaak zou gelegen zijn in de slechte behuizingen van de medewerkers. Toch is er reden om daaraan te twijfelen. Die reden is bovendien een argument om een praktijkonderzoek te laten uitvoeren door de GGD naar de verschillen in besmettingsniveau tussen arbeiders in abattoirs en die in de champignonteelt tuinbouw en de groenten en fruit verwerkende industrie.
 Vraag aan de GGD: waarom zijn slachthuizen wél en champignontelers géén broeinesten van Covid-19? (foodlog.nl)

Na de VS en Duitsland, zijn sinds afgelopen week ook Nederland en Frankrijk aan de beurt met hoge besmettingsgraden in slachterijen. De oorzaak zou gelegen zijn in de slechte behuizingen van de medewerkers. Toch is er reden om daaraan te twijfelen. Die reden is bovendien een argument om een praktijkonderzoek te laten uitvoeren door de GGD naar de verschillen in besmettingsniveau tussen arbeiders in abattoirs en die in de champignonteelt tuinbouw en de groenten en fruit verwerkende industrie.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

De agrarische sector staat bol van de ontwikkelingen. Op boeren.online worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!