Onderzoekers maken cichoreiplanten zonder bitterstoffen

Onderzoekers hebben met nieuwe veredelingstechnieken een cichoreiplant ontwikkeld die geen bitterstoffen meer bevat. Katarina Cankar, plantenwetenschapper van Wageningen University & Research: “Binnen het Europese CHIC-project werken we aan verbeterde cichoreisoorten (familie van de witlof) die goede voedingsvezels bevatten en stoffen die mogelijk gebruikt kunnen worden als medicijnen.” Het onderzoeksconsortium gepubliceerde de resultaten in Plant Biotechnology Journal.
 Onderzoekers maken cichoreiplanten zonder bitterstoffen (wur.nl)

Onderzoekers hebben met nieuwe veredelingstechnieken een cichoreiplant ontwikkeld die geen bitterstoffen meer bevat. Katarina Cankar, plantenwetenschapper van Wageningen University & Research: “Binnen het Europese CHIC-project werken we aan verbeterde cichoreisoorten (familie van de witlof) die goede voedingsvezels bevatten en stoffen die mogelijk gebruikt kunnen worden als medicijnen.” Het onderzoeksconsortium gepubliceerde de resultaten in Plant Biotechnology Journal.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

De agrarische sector staat bol van de ontwikkelingen. Op boeren.online worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!