De opkomst van fermentatietechnologie - eiwit van de toekomst

Het onderzoek naar alternatieve eiwitten staat volop in de belangstelling. Naast de ‘traditionele’ eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig bieden kweekvlees, fermentatietechnologie en insecteneiwitten nieuwe en spannende mogelijkheden. Het vraagstuk van de impact van dierlijke productie op het klimaat speelt een niet te onderschatten rol. Foodlog brengt in een serie artikelen de huidige stand van zaken in kaart. Vandaag het derde en laatste artikel van Laura te Nijenhuis, over de opkomst van fermentatietechnologie voor de productie van eiwitten.
 De opkomst van fermentatietechnologie - eiwit van de toekomst (foodlog.nl)

Het onderzoek naar alternatieve eiwitten staat volop in de belangstelling. Naast de ‘traditionele’ eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig bieden kweekvlees, fermentatietechnologie en insecteneiwitten nieuwe en spannende mogelijkheden. Het vraagstuk van de impact van dierlijke productie op het klimaat speelt een niet te onderschatten rol. Foodlog brengt in een serie artikelen de huidige stand van zaken in kaart. Vandaag het derde en laatste artikel van Laura te Nijenhuis, over de opkomst van fermentatietechnologie voor de productie van eiwitten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

De agrarische sector staat bol van de ontwikkelingen. Op boeren.online worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!