Slager Bert slacht nog zelf vee in Nieuwleusen: ‘Voor het slachtproces nemen we rustig de tijd’

Zijn voornaamste motivatie: letterlijk weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. Bert de Graaf uit Nieuwleusen is een van de pakweg honderd zelf slachtende slagers in Nederland. Het ambacht is opgenomen in het Netwerk van Immaterieel Erfgoed. ,,Het is belangrijk dat de kennis behouden blijft.”
 Slager Bert slacht nog zelf vee in Nieuwleusen: ‘Voor het slachtproces nemen we rustig de tijd’ (bd.nl)

Zijn voornaamste motivatie: letterlijk weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. Bert de Graaf uit Nieuwleusen is een van de pakweg honderd zelf slachtende slagers in Nederland. Het ambacht is opgenomen in het Netwerk van Immaterieel Erfgoed. ,,Het is belangrijk dat de kennis behouden blijft.”

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , vee , slacht en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!