Dit Nijverdalse slagersgeslacht snijdt elke biefstuk nog zelf uit de koe: ‘Er komt geen machine aan te pas’

NIJVERDAL - Met een klap landt de achterpoot van het rund op de snijtafel. Vlezig, pezig en bloedrood. En net dood. Een paar uur hooguit. „Nog een paar dagen”, oordeelt slager Gerben Pennings (43). „Dat vlees moet je eerst fatsoenlijk laten besterven en dan pas uitbenen.” Toch ziet het er erg sappig uit. „Leg maar eens in de pan. Dit is te vers, je blijft kauwen.”
 Dit Nijverdalse slagersgeslacht snijdt elke biefstuk nog zelf uit de koe: ‘Er komt geen machine aan te pas’ (tubantia.nl)

NIJVERDAL - Met een klap landt de achterpoot van het rund op de snijtafel. Vlezig, pezig en bloedrood. En net dood. Een paar uur hooguit. „Nog een paar dagen”, oordeelt slager Gerben Pennings (43). „Dat vlees moet je eerst fatsoenlijk laten besterven en dan pas uitbenen.” Toch ziet het er erg sappig uit. „Leg maar eens in de pan. Dit is te vers, je blijft kauwen.”

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden gerben , vlees en machine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!