Belgen blijven vlees eten maar variëren met vis en veggie

Ook al daalde de vleesconsumptie in België sinds het eerste decennium van deze eeuw behoorlijk sterk, staat vlees nog steeds prominent op het menu. Hoewel Belgen iets vaker experimenteren met eiwitbronnen dan in het verleden, blijft vlees bij 96 procent van de bevolking op het menu staan. Een zeer kleine groep (4%) heeft een zuiver vegetarische levensstijl. De hoofdredenen om voor vlees te kiezen zijn smaak, voedzaamheid en gewoonte. Dat blijkt uit cijfers van GfK en iVox die het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) heeft bekendgemaakt.
 Belgen blijven vlees eten maar variëren met vis en veggie (foodlog.nl)

Ook al daalde de vleesconsumptie in België sinds het eerste decennium van deze eeuw behoorlijk sterk, staat vlees nog steeds prominent op het menu. Hoewel Belgen iets vaker experimenteren met eiwitbronnen dan in het verleden, blijft vlees bij 96 procent van de bevolking op het menu staan. Een zeer kleine groep (4%) heeft een zuiver vegetarische levensstijl. De hoofdredenen om voor vlees te kiezen zijn smaak, voedzaamheid en gewoonte. Dat blijkt uit cijfers van GfK en iVox die het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) heeft bekendgemaakt.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlam , vlees , vleesconsumptie , vis , eten en geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!