Koffie komt terug als oesterzwam: hoe circulair culinair wordt en op het bord belandt in Enschede

ENSCHEDE - Drink een espresso of cappuccino en de kans is groot dat het overblijvende koffiedik terugkeert als oesterzwam in een restaurant in Enschede. DCW, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente, is begonnen met het kweken van zwammen die het denkt af te zetten in de lokale horeca. „Vrijwel alles gaat duurzaam en circulair, zelfs het ophalen van de koffierestanten.”
 Koffie komt terug als oesterzwam: hoe circulair culinair wordt en op het bord belandt in Enschede (tubantia.nl)

ENSCHEDE - Drink een espresso of cappuccino en de kans is groot dat het overblijvende koffiedik terugkeert als oesterzwam in een restaurant in Enschede. DCW, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente, is begonnen met het kweken van zwammen die het denkt af te zetten in de lokale horeca. „Vrijwel alles gaat duurzaam en circulair, zelfs het ophalen van de koffierestanten.”

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden duurzaam en koffie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!