Aardappelschil brengt essentiële vetzuren in ons dieet

Onderzoekers werken aan een nieuwe, natuurlijke techniek om meer gezonde vetzuren in dierlijke producten te krijgen. Poly-onverzadigde vetzuren, zoals omega 3, zijn goed voor ons lichaam. Ze hebben een positief effect op de cholesterolwaarden en beschermen ons zo tegen hart- en vaatziekten. Maar in ons dieet zitten er nog veel te weinig. Daarom gingen onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent onder leiding van professor Veerle Fievez op zoek naar een biologische techniek om meer gezonde vetten in dierlijke producten te krijgen.
 Aardappelschil brengt essentiële vetzuren in ons dieet (vilt.be)

Onderzoekers werken aan een nieuwe, natuurlijke techniek om meer gezonde vetzuren in dierlijke producten te krijgen. Poly-onverzadigde vetzuren, zoals omega 3, zijn goed voor ons lichaam. Ze hebben een positief effect op de cholesterolwaarden en beschermen ons zo tegen hart- en vaatziekten. Maar in ons dieet zitten er nog veel te weinig. Daarom gingen onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent onder leiding van professor Veerle Fievez op zoek naar een biologische techniek om meer gezonde vetten in dierlijke producten te krijgen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden omega en hart- en vaatziekten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!