Horeca Wenen luidt noodklok: schnitzel wordt bedreigd

De horeca in Wenen zucht onder de enorme prijsstijgingen en de ’nieuwe zuinigheid’ van de klanten. Zo’n 35 procent van de eetgelegenheden in de Oostenrijkse hoofdstad heeft al gerechten van de kaart gehaald vanwege de prijzen en nu wordt zelfs de nationale schotel bedreigd: de Wiener schnitzel.

Quote:
Uitbater Erwin Scheiflinger van Bastei Beisl is danig gefrustreerd door alle prijsstijgingen. Hij voorziet een historische ingreep: „Binnenkort is er geen kalfsschnitzel meer te krijgen in Wenen, omdat het vlees gewoon een klein fortuin kost.”

 Horeca Wenen luidt noodklok: schnitzel wordt bedreigd (telegraaf.nl)

De horeca in Wenen zucht onder de enorme prijsstijgingen en de ’nieuwe zuinigheid’ van de klanten. Zo’n 35 procent van de eetgelegenheden in de Oostenrijkse hoofdstad heeft al gerechten van de kaart gehaald vanwege de prijzen en nu wordt zelfs de nationale schotel bedreigd: de Wiener schnitzel.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees en schnitzel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!