Ongezond voor lijf en portemonnee: friet mogelijk drie keer zo duur

Volgens Frans van Rooij, directeur van de Vereniging voor Professionele Frituurders ProFri, is de nood bij meer frituurhouders hoog. „Veel ondernemers met een variabel energiecontract zijn in paniek”, zegt hij. „Van een paar procenten is energie nu 20 tot 25 procent van de totale kosten voor een cafetaria.” Van Rooij weet dat veel ondernemers overwegen om ermee op te houden. Anderen beperken de openingstijden. „Dan hoeven ze de bakwand niet meer de hele tijd aan te hebben.”

Meer: telegraaf.nl/financieel/532673860/…

Lees meer »

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden de nood , aardappels , energie , patat , eten en friet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!