Tofu maakte een onstuitbare opmars in de Nederlandse keuken. "Het is een plantaardige eiwitbom"

In de jaren zeventig maakte tofu, in de keuken van hippies en boeddha-volgers, schoorvoetend zijn entree in ons land. Om vervolgens enigszins smalend als smakeloze vleesvervanger voor veganisten en vegetariërs te worden weggezet. Maar tofu, die plantaardige eiwitbom die is gemaakt van de sojaboon, is here to stay. En was natuurlijk allang te krijgen bij de Chinees.
 Tofu maakte een onstuitbare opmars in de Nederlandse keuken. "Het is een plantaardige eiwitbom" (lc.nl)

In de jaren zeventig maakte tofu, in de keuken van hippies en boeddha-volgers, schoorvoetend zijn entree in ons land. Om vervolgens enigszins smalend als smakeloze vleesvervanger voor veganisten en vegetariërs te worden weggezet. Maar tofu, die plantaardige eiwitbom die is gemaakt van de sojaboon, is here to stay. En was natuurlijk allang te krijgen bij de Chinees.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vleesvervanger geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!