'Varkensvlees door inflatie goedkoper alternatief'

Nederlanders hebben in 2022 minder vlees gegeten dan een jaar eerder en ook het minst sinds 2015. Gemiddeld bedroeg de consumptie vorig jaar 75 kilo. Dat is het karkasgewicht, de vuistregel is dat daarvan grofweg de helft echt gegeten wordt. in 2021 was de vleesconsumptie nog 76,1 kilo. Opvallend is dat de consumptie van varkensvlees gelijk bleef, terwijl rundvlees en vooral pluimveevlees minder werden gegeten. Volgens de Wageningen Economic Research (WUR) die het onderzoek deed in opdracht van Wakker Dier, is varkensvlees zich gedurende het 'inflatiejaar' 2022 meer gaan onderscheiden als een goedkoper alternatief.
 'Varkensvlees door inflatie goedkoper alternatief' (boerenbusiness.nl)

Nederlanders hebben in 2022 minder vlees gegeten dan een jaar eerder en ook het minst sinds 2015. Gemiddeld bedroeg de consumptie vorig jaar 75 kilo. Dat is het karkasgewicht, de vuistregel is dat daarvan grofweg de helft echt gegeten wordt. in 2021 was de vleesconsumptie nog 76,1 kilo. Opvallend is dat de consumptie van varkensvlees gelijk bleef, terwijl rundvlees en vooral pluimveevlees minder werden gegeten. Volgens de Wageningen Economic Research (WUR) die het onderzoek deed in opdracht van Wakker Dier, is varkensvlees zich gedurende het 'inflatiejaar' 2022 meer gaan onderscheiden als een goedkoper alternatief.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , vleesconsumptie , wur , rundvlees , inflatie en varkensvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!