Vleesconsumptie op laagst niveau sinds 2005 door inflatie

Nederlanders aten in 2022 gemiddeld 37,5 kilo vlees (75 kilo karkas). Dat is een halve kilo minder dan het jaar ervoor ofwel 1,1 kilo minder karkas (76,1 kilo 2021). Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier.
 Vleesconsumptie gedaald: 'Maar we eten nog steeds ongezond veel vlees' (rtlnieuws.nl)

Vorig jaar aten Nederlanders gemiddeld 37,5 kilo vlees per persoon. Dat blijkt uit onderzoek dat Wageningen University & Research (WUR) jaarlijks doet in opdracht van Wakker Dier. De vleesconsumptie was niet zo laag sinds de eerste meting in 2005.

 Vleesconsumptie op laagst niveau sinds 2005 door inflatie (pigbusiness.nl)

Nederlanders aten in 2022 gemiddeld 37,5 kilo vlees (75 kilo karkas). Dat is een halve kilo minder dan het jaar ervoor ofwel 1,1 kilo minder karkas (76,1 kilo 2021). Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , vleesconsumptie , inflatie en 2005 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!