Duits vlees met behulp van Nederlandse start-ups minder ‘heilig’

Komt er een eind aan de Duitse Bratwurst? In dertig jaar aten de Duitsers niet zo weinig vlees. De consumptie van rund- en varkensvlees daalde met 10 procent op jaarbasis. Op de Food Ingredients-beurs in Frankfurt grepen Nederlandse bedrijven daarom hun kans. ‘Vlees is hier bijna heilig en dat gaat nooit veranderen’, zegt Duitsland-correspondent Derk Marseille.
 Duits vlees met behulp van Nederlandse start-ups minder ‘heilig’ (bnr.nl)

Komt er een eind aan de Duitse Bratwurst? In dertig jaar aten de Duitsers niet zo weinig vlees. De consumptie van rund- en varkensvlees daalde met 10 procent op jaarbasis. Op de Food Ingredients-beurs in Frankfurt grepen Nederlandse bedrijven daarom hun kans. ‘Vlees is hier bijna heilig en dat gaat nooit veranderen’, zegt Duitsland-correspondent Derk Marseille.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees en varkensvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!