Vier studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben een hybride yoghurt ontworpen: duurzaam en deels plantaardig

Een groep studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft een recept voor ‘hybride yoghurt’ uitgedacht. De yoghurt is deels plantaardig en deels zuivel.
 Studenten komen met hybrideyoghurt (nieuweoogst.nl)

Een yoghurt op basis van koemelk en plantaardige melkalternatieven. Drie studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden hebben deze hybrideyoghurt geproduceerd. Zij zien hiervoor marktkansen.

 Fotoserie: De nieuwe melkweg: ‘Bonen vermomd als yoghurt’ | Vee-en-Gewas.nl - Landbouwnieuws voor Oost-Nederland (vee-en-gewas.nl)

Van een halve hectare is het areaal soja van de broers Grobben uit Enschede (OV) inmiddels flink gegroeid. Ook wordt sinds twee maanden de plantaardige yoghurt van ‘De Nieuwe Melkboer’ gemaakt vanuit de oude melkveestal.

 Vier studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben een hybride yoghurt ontworpen: duurzaam en deels plantaardig (frieschdagblad.nl)

Een groep studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft een recept voor ‘hybride yoghurt’ uitgedacht. De yoghurt is deels plantaardig en deels zuivel.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Grasbaal
Hybrideyoghurt met aardbeien, zalig!.
IJsseldelta
Wie is er niet groot mee geworden.
+2
kearl
@IJsseldelta Tot nu toe nog niemand 😅
Jannus
Quote Reactie van @IJsseldelta:
Wie is er niet groot mee geworden.

Degenen die niet gestudeerd hebben
+3
George
Why? Waarom zou je dat willen?
+1
aldert
@George Mensen tobben blijkbaar graag.Mijn vrouw maakt al jaren zelf yoghurt, emmer van 5 liter,dat schiet tenminste op.
Eers kiek´n
Mooi. Een VEGA zal het niet pakken een niet VEGA alleen is het goedkoper is. Ik meng ook wel eens iets door mijn yoghurt dus het lijkt mij niet zo'n probleem. Yoghurt muesli noemen we dat hier maar daar ben je toch geen start-ups voor nodig. Wil je minder dan nemen we halfvolle yoghurt... Er is over nagedacht.
J Andringa
Wat een bijzonder idee (probeer het maar wat positief te benaderen)

Maar is daar een marktonderzoek aan vooraf gegaan, dat zal toch wel…
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden zuivel , duurzaam , yoghurt en hybride geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!